Blog updates

Latest news & updates
Ajankohtaista

Modux-hoivasänky mukana Vaasan ammattiopisto Vamian älykodissa

19.3.2021

VamiaEASY- älykoti on suunniteltu ja rakennettu opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden osaamisvaatimuksia. Tarkoituksena on myös kehittää yhteistyötä eri oppilaitosten sekä alojen yritysten kanssa. Vamialla lähihoitajaopiskelijoita koulutetaan jo olemassa olevaan kotien älytekniikkaan ja hyvinvointiteknologian käyttöön. Älytekniikan ja hyvinvointiteknologian tarkoitus on ensisijaisesti tuoda turvallisuutta asiakkaille ja helpottaa arkea sekä mahdollistaa kotona asuminen mahdollisimman pitkään.

Lojer Modux-sänky on näkymätön hoitaja, joka palvelee senioria paremmassa asumisessa. Patentoitu, palkittu ja varmatoiminen Modux-seniorisänky on suunniteltu yhdessä hoitotyön ammattilaisten kanssa. Suomen myydyin hoivasänky on suomalaisen tuotekehityksen tulos ja kotimainen innovaatio. Modux-sänky laskeutuu jopa alle 30 cm:n korkeuteen, mikä helpottaa sängystä nousemista ja sinne kipuamista.

– Modux-sänky toimii meillä hyvin, koska älykodin makuuhuone on melko pieni ja Modux-sängyn sai myös 80 cm levyisenä. Sänky miellyttää myös visuaalisesti, se ei ole sairaalamainen ja on toiminnoiltaan monipuolinen. Sängyn pystyy säätämään todella alas, ja myös säätimen painikkeet ovat selkeät, sanoo Vamian pedagoginen kehittäjä ja VamiaEASY-hankkeessa projektityöntekijänä työskennellyt Anu Ylikahri.

Kehuja saa myös Modux-sängyn erityisominaisuus, eli kokoontaitettavuus, joka helpottaa huomattavasti sängyn toimitusta esimerkiksi yläkerroksiin. Lisäksi Modux mahtuu kulkemaan kapeammastakin oviaukosta sisään.

– Moduxin hieno ominaisuus on sen kokoontaitettavuus, joka mahdollisti meillä oppilaitoksessa sängyn helpon siirtämisen tilasta ja kerroksesta toiseen tavallisella hissillä. Sänkyyn laitettavat ”lisäosat”, kuten nousutuki ja laidat oli helppo asentaa.

Lue lisää VamiaEASY älykodista Ilkka-Pohjalaisen lehtijutusta »

Write a Comment

Kysy lisää!