Blog updates

Latest news & updates
Ajankohtaista

Asiantuntija auttaa oikean seniorisängyn valinnassa

21.6.2018

XHS-sänky kotona

Sekä senioreiden että yhteiskunnan tahtona on, että ikääntyvä ihminen voi asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Moottoroitua ja monipuolista seniorisänkyä kaivataan tilanteissa, joissa oma fyysinen kunto on heikentynyt ja esimerkiksi sängystä nouseminen alkaa olla hankalaa. Lojerin kotimaiset seniorisängyt on suunniteltu sekä hoivakotien asukkaille että kotona asuville senioreille tai liikuntarajoitteisille, joiden arkea laadukkaalla hoitosängyllä voidaan helpottaa.

Hyvällä sängyllä on kolme tärkeää ominaisuutta: se on turvallinen, helppokäyttöinen ja ergonominen sekä potilaalle että hoitajalle. Lojerin seniorisänkyjen turvallisuus syntyy laajasta korkeudensäätömahdollisuudesta ja massiivipuisista kaiteista. Kaiteet voidaan tarvittaessa nostaa ylös estämään putoamista tai helpottamaan ylösnousua.

Säädettävä sänky takaa hyvän asennon

Auttajalle sängyn ergonomisuus tarkoittaa sitä, että korkeudensäätöala on riittävän laaja. Tällöin hänen on helppo auttaa potilas sänkyyn, ja mahdolliset hoitotoimenpiteet saadaan tehtyä selkä suorana hyvä työasento huomioiden. Potilaan näkökulmasta hyvä hoitosänky on riittävän matala ja helppokäyttöinen, eli sänkyyn ja siitä pois on turvallista siirtyä.

Laadukkaaseen sänkyyn on lyhyenkin käyttäjän helppo mennä, ja sängyn sähkökäyttöiset säädöt helpottavat sängystä nousemista. Helppokäyttöisyyttä taas lisää erityisesti selkeä käsiohjain, jota asukas pystyy itse käyttämään. Yksinkertaisen käsiohjaimen käyttö ei vaadi paljon voimaa ja siinä on yksinkertaiset, helposti ymmärrettävät symbolit.

Useimmat Lojerin myymistä seniorisängyistä ovat nelitoimisia, eli niissä voidaan säätää koko sängyn korkeutta, selkäosaa ja jalkaosaa. Jalkaosaa voidaan säätää kahdesta kohdasta, jolloin potilaan pohkeet ja kantapäät saadaan tarvittaessa nostettua ylös. Näin saadaan hyvä asento nukkumisen lisäksi vaikka television katsomiseen ja helpotetaan jalkojen mahdollista turvotusta.

Oma erikoisuutensa on kokoon taittuva Modux-sänky, jota on helppo kuljettaa paikasta toiseen esimerkiksi autolla ja hissillä. Sitä käytetään niin kotihoidossa kuin apuvälineyksiköissäkin.

Matalan kynnyksen palvelua

Lojer avasi viime vuonna palvelun, jonka avulla seniorisänkyjä voi ostaa tai vuokrata. Kuukausihinnalla kotiin vuokrattava hoivasänky on matalan kynnyksen vaihtoehto oman sängyn ostamiselle. Vuokrauspalvelun tarkoitus on mahdollistaa senioriväestölle yhtäläiset asumisen palvelut asuinkunnasta riippumatta.

Vuokrasängyn käyttäminen myös helpottaa oman sängyn valintaa ja ostopäätöstä tulevaisuudessa. Hoivakoteihin Lojerin seniorisänkyjä on myyty yli 10 000 kappaletta.

Hyvä seniorisänky valitaan yhteistyöllä

Lojerin seniorisängyt on tehty asiakkaiden toiveet huomioiden. Sänkyjen ulkomuoto on suunniteltu niin, että ne ovat kodikkaan näköisiä ja sopivat sisustukseen. Sängyt on myös helppo pitää puhtaana. Seniorisängyt ovat mahdollisimman yksinkertaisia juuri siksi, että sekä asukas että omaiset osaavat itse käyttää niitä.

Me asiantuntijoina keskustelemme asiakkaan kanssa sängyn valinnasta. Siten löydetään asiakkaalle ratkaisu, joka myös miellyttää silmää. Lisäksi autamme mielellämme myös patjan valinnassa.

Lojerin hoitosängyt valmistetaan Suomessa ja ne ovat avainlipputuotteita. Sänkyjen pitkät takuuajat ja pitkä elinkaari varmistavat turvallisen käytön vuosiksi eteenpäin. Hoitosängyn ja patjan valinta kannattaakin tehdä huolella, jotta asiakkaalle saadaan juuri oikeanlainen ja toimiva ratkaisu. Tässä valinnassa me lojerilaiset autamme mielellämme.

Write a Comment

Kysy lisää!